nieuws

KCAP / Fakton / Ramboll winnen masterplan FredericiaC Denemarken

Geen categorie

KCAP Architects&Planners, adviesbureau Ramboll en Fakton financiële vastgoedregisseurs zijn de winnaars van de internationale prijsvraag voor de stedebouwkundige ontwikkeling van ‘FredericiaC’ in Denemarken.

KCAP / Fakton / Ramboll winnen masterplan FredericiaC Denemarken

 

 

 

Het stedebouwkundig plan is een ontwikkelstrategie voor een brownfield (een ernstig verontreinigend gebied)  van 21 ha aan de kust van Fredericia die de bestaande binnenstad met 25% vergroot. Het voorziet in een raamwerk van publieke ruimte en een gemengd stedelijk programma van 260.000 m2.

Het project wordt een nieuwe bestemming in de regio, creëert nieuwe verbindingen binnen de stad en voegt een binnenstedelijke wijk toe. Het plan heeft hoge ambities betreffende duurzaamheid en wordt CO2-neutraal.

Reageer op dit artikel