nieuws

Kampioensfeest Ajax kostenpost voor Amsterdam

Geen categorie

Steeds meer schademeldingen komen binnen bij de gemeente Amsterdam na het kampioensfeest van Ajax afgelopen zondag op het Museumplein. Behalve dat 160 mensen gewond zijn geraakt heeft het Stedelijk Museum voor drie ton schade opgelopen en het Van Gogh Museum voor 75 duizend euro.

Kampioensfeest Ajax kostenpost voor Amsterdam

 

 

Tijdens de huldiging klommen ‘supporters’ via de steigers op het Stedelijk, dat wordt verbouwd. Schakelkasten, hoogwerkers en dakbedekking zijn daarbij vernield. Verder gooiden de aanhang van Ajax bouwmateriaal naar beneden. Hiervoor braken ze bouwcontainers open.

Het Van Gogh Museum liep de schade aan de buitenkant op en aan een bijbehorende kantoorvilla ernaast. Hekwerk, luifels en luiken zijn beschadigd. Het museum heeft de schade gemeld bij de gemeente maar het is nog niet duidelijk of die ook daadwerkelijk de kosten gaat betalen. Voor het Stedelijk geldt een ander verhaal. Het gebouw is van de gemeente die dus ook de kosten van de vernielingen moet ophoesten.

Als reactie op de huldiging vraagt het Stedelijk zich af of het Museumplein wel een geschikte locatie is voor voetbalhuldigingen. Liever zien zij de voetbalfeestjes in de Amsterdam Arena. “Als de uitkomst is dat grote massa’s niet in de hand te houden zijn, moet de gemeente de geschiktheid heroverwegen”.

 

Reageer op dit artikel