nieuws

Helsinki op zoek naar ideeën havengebied

Geen categorie

Helsinki is op zoek naar ideeën voor de vernieuwing van de haven. Het gebied, 23 hectare groot, is een belangrijk onderdeel van de stad. Ondanks dat is het niet toegankelijk voor inwoners van de Finse hoofdstad. De deelnemers aan de prijsvraag wordt dan ook gevraagd een volledig plan te ontwikkelen waarna de winnende inzending wordt gebruikt als basis voor de stedelijke vernieuwing van het gebied.

Helsinki op zoek naar ideeën havengebied

 

Ook de bebouwing in het gebied kan onderhanden worden genomen, zo kan er een nieuwe bestemming worden gezocht voor de bestaande gebouwen, maar ook nieuwbouw is een optie. Wel moet in de plannen rekening worden gehouden de toeristische waarde van het gebied.

Inzenden voor de prijsvraag kan tot en met 30 september. De winnaar wordt in 2012 bekend gemaakt.

Meer informatie: Helsinki South Harbor

 

Reageer op dit artikel