nieuws

Handelsreis klimaatneutraal bouwen in Duitsland

Geen categorie

Nederlandse architecten, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en aanbieders van energie-efficiënte producten en diensten kunnen op 21 en 22 september mee op een handelsreis naar Noordrijn-Westfalen, om hun marktkansen in Duitsland te onderzoeken. Aanleiding is een vernieuwde Duitse wet die regelt dat de ontwikkeling van duurzame klimaat- en koudetechniek moet worden gestimuleerd.

Handelsreis klimaatneutraal bouwen in Duitsland

De vernieuwde wet, die op 1 mei in werking is getreden, kan van invloed zijn op de nieuwbouw van kantoren of grootschalige renovatieprojecten.

Projecten

Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan de eerste klimaatneutrale stad ter wereld: InnovationCity Ruhr. Ook vindt er een voorstelling plaats van het project ‘100 Klimaschutzsiedlungen für NRW’, in het kader waarvan 100 klimaatneutrale wijken gerealiseerd zullen worden. Verder wordt een aantal projecten bezocht, zoals een klimaatneutrale nieuwbouwwijk, een energie-efficiënt gerenoveerde jaren 70-wijk, één van de grootste dakgeïntegreerde zonnestroomsystemen van Duitsland en het RWE-testparcours voor de straatverlichting van de toekomst.

Netwerken

De twaalf deelnemers maken kennis met de mensen achter deze initiatieven, met projectleiders van steden en gemeenten, met potentiële opdrachtgevers en met projectontwikkelaars. Verder bestaat de mogelijkheid om verkennende gesprekken te voeren met potentiële Duitse klanten, samenwerkingspartners of opdrachtgevers. Deze gesprekken moeten wel van tevoren worden ingepland. Ook is er een workshop ‘Actuele en geplande projecten in NRW’ en bestaat de mogelijkheid tot deelname aan het seminar ‘Zakendoen in Duitsland’.

De reis wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in opdracht van NL EVD Internationaal. Deelname kost 500 euro. Aanmelding kan tot 30 juni bij NL EVD Internationaal.

 

Reageer op dit artikel