nieuws

Flexwerken op zolder station Delft

Geen categorie

Op de verdieping eronder trekken passagiers een sprintje om de trein nog net te halen en roept een mevrouw met een vriendelijke stem alle vertragingen om. Maar de verdieping erboven is er plaats voor stilte, overleg en werken. De bovenverdieping van het huidige Delftse stationgebouw fungeert de komende jaren als flexibel kantoor-, workshop-, en tentoonstellingsruimte voor Werkplaats Spoorzone Delft. Het interieur is ontworpen door Smartchitecture.nl.

Flexwerken op zolder station Delft

Het herontwerp van deze zolder vormt enerzijds een antwoord op de door de jaren heen ‘gegroeide’ compositieloze ruimten en anderzijds op het beoogde flexibele karakter. De verhoogde lichte berkenvloer verbindt de verschillende elementen in de open ruimte. De zestig centimeter hoge plint is op dezelfde manier afgewerkt en vormt zo samen met de vloer een licht element dat tegenwicht biedt aan de monumentale donkere houten kapconstructie die erachter lijkt te verdwijnen.

Beeld: Smartchitecture.nl

Speelveld 

Een verlaagde diagonale strook van twee en half meter breed in de vloer vormt een uitzondering op de gecreëerde regel. Deze centrale strook, die met rode vloerbedekking is afgewerkt, vormt een speelveld voor de verschillende momenten als vergaderingen, tentoonstellingen, workshops en presentaties. De zolder is nu geschikt als flexwerkplek voor een tot dertig gebruikers.

Smartchitecture

Smartchitecture is een collectief van jonge professionals en studenten, die in wisselende samenstellingen opereren per project. Door aan architectuur grenzende disciplines actief bij het proces te betrekken, worden er inventieve oplossingen gevonden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels