nieuws

Expositie Lafayette Park naar Nederland

Geen categorie

Volgende maand is in Delft de internationale expositie ‘Lafayette Park’ te zien. Lafayette Park, een wijk in de stad Detroit, is een ontwerp van Ludwig Hilberseimer en Ludwig Mies van der Rohe en vormt een hoogtepunt van de architectuur en stedebouw van de Modern Movement.

Expositie Lafayette Park naar Nederland

 

 

Lafayette Park werd in de jaren vijftig van de twintigste eeuw naar stedebouwkundig en architectonisch ontwerp van de twee Duitse architecten gebouwd in Detroit. Hilberseimer ontwikkelde nieuwe stedelijke modellen die aansloten bij het internationale modernisme en Mies van der Rohe wist de ideeën van de Modern Movement te vertalen naar een esthetisch en functioneel architectonisch ontwerp. De architecten werkten daarbij nauw samen met de Amerikaanse landschapsarchitect Alfred Caldwell.

 LafayettePark Detroit Het 32 hectare grote park is grotendeels autovrij en herbergt meerdere woningen in de ‘klassieke’ Mies van der Rohe stijl.

De expositie is te zien van 6 juni t/m 1 juli in BK City, faculteit Bouwkunde, Julianalaan 135, Delft. Openingstijden maandag t/m donderdag van 7.00-22.00 uur, vrijdag van 7-19.00 uur.

Lafayette Park_3 

 

Reageer op dit artikel