nieuws

Eerste paal brug Wilhelminakanaal Tilburg

Geen categorie

Vorige week is de eerste paal geslagen van de brug over het Wilhelminakanaal in Tilburg, een ontwerp van Queeste architecten. Aan de architecten is gevraagd een bijzondere brug te maken voor een landschappelijke waardevol gebied.

Eerste paal brug Wilhelminakanaal Tilburg

 

 

 

Queeste speelt hierop in door een ontwerp te maken waarin de aandacht voor de ecologische waarde en de betekenis van dit gebied voorop staat. De nieuwe oeververbinding zorgt voor een hernieuwde verbinding aan weerszijden van de noordwesttangent. Deze verbintenis is zowel in het veld als vanaf de brug zichtbaar. In het ontwerp staat de brug niet als op object op de voorgrond maar past hij in de locatie, het kruispunt van twee landschappelijke structuren.

De brug heeft een overspanning van 120 meter tussen de landhoofden. Hij wordt geflankeerd door een gebogen ecopassage voorzien van een pyloon die dient als herkenningspunt voor de gebruikers en de toeschouwers. De brugdelen zijn bekleed met een beplating van composietpanelen rondom voorzien van een zachtgroene vezelstructuur.

 

Reageer op dit artikel