nieuws

De stad als hotel

Geen categorie

Utrecht wordt tijdens het Midzomergrachtfestival op achttien en negentien juli 2011 voor een nacht één groot openluchthotel. Tuinen van particulieren en culturele instellingen worden door beeldend kunstenaars omgetoverd tot bijzondere gastenverblijven in de openlucht.

De stad als hotel
Tijdens het Openluchthotel 2010 stond er in de tuin van een particulier in Leiden een bed in een stijl gerelateerd aan de Jugendstil..

 

 

Pandhof doet dienst als hotellobby. Na een verhaaltje voor het slapen gaan en een nachtmutsje brengen kunstenaars de gasten op theatrale wijze naar hun slaapplaats. Monumentale locaties en tuinen van particulieren in de stad zijn omgebouwd tot openluchthotelkamers. Kunstenaars en vormgevers hebben voor iedere kamer een bed ontworpen en elk bed zijn eigen verhaal vertelt. In totaal zijn er zestig tweepersoons kunstwerken gemaakt.

Ontbijt

De volgende ochtend is er een ontbijt op een centrale plek, waar de gasten en medewerkers van FoW hun wonderlijke nachtelijke ervaringen kunnen uitwisselen. Na het ontbijt kunnen de deelnemers meefietsen met een tocht langs allee openluchthotelkamers.

Geert van der Velden

Het openluchthotel is een concept van Geert van der Velden en is in 2010 met groot succes in Leiden uitgevoerd. Dit jaar vindt het openluchthotel naast Utrecht, ook nog in Delft en Leiden plaats. De organisatie Fields of wonder www.fieldsofwonder.nl zoekt nog meer locaties voor gastenverblijven en vrijwilligers

Reageer op dit artikel