nieuws

CULD wint tender Madinat Zayed in Abu Dhabi, VAE

Geen categorie

De Rotterdamse bureaus Juurlink [+] Geluk en Sputnik, verenigd in de joint venture CULD Complex Urban Landscape Design, zijn de winnaars van de internationale tender voor het maken van een stedebouwkundig masterplan in Madinat Zayed.

CULD wint tender Madinat Zayed in Abu Dhabi, VAE

 

 

Het woestijnstadje Madniat Zayet ligt 80 km ten zuid oosten van Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). CULD kreeg de opdracht vanwege de speciale aandacht voor ‘sense of place’, de culturele identiteit van camel-farming en gezinsleven, groeiscenario’s, duurzaamheid en mobiliteit.

CULD 

Hierbij worden de klassieke principes van de historische woestijnsteden op een moderne en hedendaagse manier ingezet, zowel in de gebouwtypologie maar ook in het gebruik van de openbare ruimte.

Meer informatie:
Juurlink [+] Geluk
Sputnik

CULD 

 

Reageer op dit artikel