nieuws

Bouw mee aan de gratis architectuurapplicatie UAR

Geen categorie

Het NAi, museum voor architectuur, heeft samen met Architectuurcentrum AORTA, Stadspromotie Utrecht en de partners van het Stationsgebied de Utrechtse editie en de ‘user generated content’-optie van de gratis 3D architectuurapplicatie UAR gelanceerd. Waar tot voor kort alleen architectuurarchieven werden gebruikt voor het vullen van UAR (Urban Augmented Reality), kan nu iedereen zelf zijn eigen huis of dat bijzondere gebouw toevoegen.

Bouw mee aan de gratis architectuurapplicatie UAR

Zo kunnen Utrechters op hun smartphone vanuit verschillende hoeken het voormalige verzekeringskantoor ‘De Utrecht’ zien. Maar ook de Belle van Zuylen is al in 3D te bewonderen. Een andere mogelijkheid in de applicatie is het lopen van een audioroute langs alle (toekomstige) projecten van het Stationsgebied. Naast Utrecht zijn de steden Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch en Den Haag in UAR opgenomen.

User generated content

Deze ‘user generated content’ is een gloednieuwe optie in de applicatie voor smartphones waarmee (n)ooit gebouwde architectuur als laag over de werkelijkheid is te zien. Gebruikers kunnen met deze optie hun kennis over gebouwen met elkaar delen en helpen mee aan het nóg completer maken van het overzicht van de Nederlandse architectuur in UAR.

Prijsvraag

Aan deze lancering is ook een prijsvraag gekoppeld. Degene die voor 24 juni het meest bijzondere gebouw in UAR zet, of het gebouw dat in de archieven onontdekt is gebleven of er zelfs niet in te vinden is, wint de nieuwste iPad. Een jury beoordeelt de toegevoegde gebouwen en maakt op 25 juni tijdens de Dag van de Architectuur bekend wie de winnaar is.

Reageer op dit artikel