nieuws

Blok Kats van Veen architecten wint aanbesteding duurzaam bedieningscentrum

Geen categorie

Blok Kats van Veen architecten wint Europese Aanbesteding voor het Duurzaam Bedieningscentrum Steekterpoort.

Blok Kats van Veen architecten wint aanbesteding duurzaam bedieningscentrum

 

 

 

Blok Kats van Veen architecten kreeg de opdracht samen met Bouwtechniek Holding.                                     

 

Beeld Bureau B+B

Meest duurzame brugbedieningscentrum 

De provincie Zuid-Holland realiseert op de locatie Steekterpoort in Alphen aan de Rijn het meest duurzame brugbedieningscentrum van Nederland. Een ambitie die niet alleen uitgesproken is maar ook vertaald is naar het programma van eisen.

  Beeld Blok Kats van Veen architecten

Vijfentwintig bruggen 

Vanuit het bedieningscentrum zullen straks ruim 25 bruggen in de provincie centraal op afstand bediend gaan worden. Het gebouw maakt onderdeel uit van een ecologisch verantwoord ingericht terrein die een bijzonder publiek karakter heeft. Er wordt ontworpen volgens het Trias Energetica model: een zo neutraal mogelijke CO2 emissie en een zo laag mogelijk energieverbruik tijdens bouw en bij het gebruik van gebouw en landschap.

  Beeld B+B

Reageer op dit artikel