nieuws

Baumhaus op het drielandenpunt in Vaals

Geen categorie

Union by Fiction organiseert dit jaar het groots opgezette kunstproject Baumhaus op het drielandenpunt in Vaals. Meer dan 200 deelnemers gaan onder begeleiding van een internationaal team van professionele kunstenaars en architecten, een integraal kunstwerk laten verrijzen tussen de toppen van de bomen.

Baumhaus op het drielandenpunt in Vaals

 

 

Zoals de naam al doet vermoeden is de basis van project Baumhaus de boom. Midden in het bos naast het grenspunt wordt een dorp van zes baumhausen gebouwd. Een Baumhaus is geen boomhut, maar een kunstwerk rondom een boom. Het thema van de baumhausen zijn de basislevensbehoeften.

Bezoekuren

De deelnemers uit Duitsland, België en Nederland werken aan het project van 23 mei tot en met 17 juni. Op 18 juni is de officieel opening en het publiek kan tot vier september het project bezoeken.

 De voorbereidingen zijn al begonnen.

In heel Europa

Het project op het drielandenpunt zal worden ondersteund door voorportalen in diverse kunstencentra in de Euregio, waar via internetverbinding de werkzaamheden te volgen zijn. Ook vinden er in de weekenden tijdens het project verschillende activiteiten plaats. Zo is er tijdens het Park Kolderiek festival, op 4 en 5 juni, ook een satellietproject Baumhaus in Sittard te bezichtigen. 

Reageer op dit artikel