nieuws

Archipelontwerpers wint Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2011

Geen categorie

Huis Pesie in Leeuwarden (Steel Study House II) van Archipelontwerpers uit Den Haag is de winnaar in de categorie Woningbouw van de BTTV-prijs, Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken. Het huis nam het op tegen de verbouwing van een herenhuis in Gent.

Archipelontwerpers wint Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2011

 

 

Volgens de jury “geeft de woning blijk van een uitgesproken en persoonlijk karakter, ondanks de eenvoudige rechthoekige structuur en de uitvoering met prefab componenten. In het huis wisselen open en gesloten ruimten elkaar af. Het gebruik van staal maakt het verbinden van deze ruimten op een zeer elegante manier mogelijk. De combinatie van verzinkte en niet verzinkte stalen elementen geeft het geheel een levendig karakter.”

Huis Pesie (Steel Study House II) van Archipelontwerpers staat in de nieuwe wijk Zuiderburen aan de rand van Leeuwarden, op een van de weinige vrije kavels aan het water. Het is een groot huis, open met ruim bemeten verblijfsgebieden. Diverse plekken zijn lineair geschakeld aan een open route met lange zichtlijnen rondom de patio. Hierdoor is elke ruimte onderdeel van een groter ruimtelijk geheel en is lege centrum met het vrije uitzicht vanuit ieder vertrek te ervaren. Tegelijk kan het huis met elektrisch bedienbare lamellen geheel afgesloten worden van het zicht op de wijk. Het huis is toegankelijk door een flauw oplopende loopbrug die geplaatst is tussen het trottoir en de voordeur en over een dalende brede hellingbaan. Deze helling leidt de auto’s naar de parkeergarages in de kelder.

De BTTV-prijs, Benelux Trofee voor Thermische Verzinken wordt tweejaarlijks uitgereikt door Zinkinfo Benelux, de brancheorganisatie van thermische verzinkers in de Benelux. Ga naar de site voor een volledig overzicht van de genomineerden en de winnaars.

Reageer op dit artikel