nieuws

Amerikanen buigen zich over paleis Beatrix

Geen categorie

Amerikaanse wetenschappers nemen Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, het woonpaleis van koningin Beatrix, onder de loep. Het Peabody Essex Museum in Salem in de Amerikaanse staat Massachusetts wijdt op 20 mei een symposium aan het ‘House in the Woods’, zoals het paleis in het Engels is vertaald.

Amerikanen buigen zich over paleis Beatrix

 

 

Volgens de website van het museum staat de deelnemers ”een diepgaande verkenningsreis door het paleis, de tuinen en de Oranjezaal” te wachten.

Het museum organiseert het symposium ter gelegenheid van een lopende tentoonstelling van zeventig schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Er zijn werken te zien van onder anderen Rembrandt, Frans Hals en Jacob van Ruisdael.

Reageer op dit artikel