nieuws

Ymere test elektrische muurverwarming

Geen categorie

Woningcorporatie Ymere heeft een proef gedaan met elektrische muurverwarming Active Warmth in een woning in Amsterdam-Noord.

Ymere test elektrische muurverwarming

 

 

 

 

 

De resultaten van de proef worden donderdag 28 april besproken. De TU Eindhoven voerde de metingen uit en paste het systeem aan.

Verwarmingselement in vorm van mat

De Active Warmth is een polymeer verwarmingselement in de vorm van een mat die op gipsplaten wordt bevestigd. Het systeem maakt volgens ontwikkelaar Willem Neeleman een ruimte binnen een kwartier warm. Conventionele elektrische verwarming heeft daar volgens hem ruim drie kwartier voor nodig.

Minder energiegebruik

Door de matvorm levert de Active Warmth gelijkmatig verdeelde warmte. In combinatie met bewegingssensoren kan de gebruiker het energieverbruik verminderen. Neeleman ontving in 2007 de Herman Wijffels Innovatieprijs van de Rabobank voor zijn verwarmingselement.

Reageer op dit artikel