nieuws

Windesheim Gebouw X Gebouw van het Jaar Regio Oost

Geen categorie

Het project Windesheim Gebouw X in Zwolle van Broekbakema heeft de regionale voorronde Oost Nederland van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011 gewonnen. De jury is onder de indruk van het ‘intelligente, eenduidige, krachtige concept, de stedenbouwkundige inpassing, de mooie gelaagdheid, de heldere indeling en de detaillering. “Dit moet een feest zijn om in te studeren.”

Windesheim Gebouw X Gebouw van het Jaar Regio Oost

Uit het juryrapport: Twee split-level bouwblokken verbonden door een atrium, met een gevel bestaande uit witte kruisjes en glas, op een groene terp. Heel simpel maar in alle opzichten prachtig uitgevoerd. De jury is unaniem van oordeel dat dit grote onderwijsgebouw met kop en schouders uitstijgt boven de rest.

De landelijke hoofdprijs wordt op 28 april uitgereikt in Amsterdam.

Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel