nieuws

Tentoonstelling Iannis Xenakis op Holland Festival

Geen categorie

Het Holland Festival besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan componist en architect Iannis Xenakis. Naast vier van zijn concerten is de tentoonstelling ‘Iannis Xenakis: Composer, Architect, Visionary’ te zien.

Tentoonstelling Iannis Xenakis op Holland Festival

 

 

De tentoonstelling gaat over de rol die schetsen en tekeningen speelden in zijn werk als componist. Te zien zijn onder meer handschriften, architectonische tekeningen, concepten, schetsen en grafische partituren. De tentoonstelling, samengesteld door Xenakis-onderzoeker Sharon Kanach en criticus Carey Lovelace, was eerder te zien in het Drawing Center in New York, het Canadian Centre for Architecture in Montreal en het Museum of Contemporary Art in Los Angeles en oogstte daar goede kritieken.

Iannis Xenakis: Composer, Architect, Visionary is te zien van 4 juni tot 26 juni 2011 in het Muziekgebouw aan ’t IJ, BAMzaal.


Theater in kantoorgebouw

Naast de tentoonstelling is het theaterstuk Before I Sleep te zien, op een unieke locatie: een kantoorpand aan de Amsterdamse Zuidas. Before I Sleep is geïnspireerde op De Kersentuinen van Tsjechov. Bezoekers kunnen deelnemen aan het stuk en ze kunnen bieden op verschillende producten, zoals meubels, kleding en accessoires. Deze worden na de speelperiode aan de hoogste bieder thuisbezorgd. 

Meer informatie op www.hollandfestival.nl

Reageer op dit artikel