nieuws

Start Salone met onze app!

Geen categorie

Vandaag begint het grootste designevenement ter wereld: de Salone del Mobile in Milaan, en ter gelegenheid daarvan presenteert de redactie van de Architect met trots de speciale app voor de iPad van de Architect interieur. Thema? Dutch design in Milaan.

Honderdduizenden ontwerpers, architecten, fabrikanten, meubel- maar ook auto- en modemerken, kunstenaars, journalisten en designliefhebbers verzamelen zich ieder jaar in Italië om het nieuwe werk van hun vakgenoten te bekijken, inspiratie op te doen en te netwerken. De Salone del Mobile (www.cosmit.it) vindt dit jaar voor de 50e keer plaats en duurt tot 17 april.

Traditiegetrouw speelt Nederlands ontwerp een hoofdrol op de internationale meubelbeurs. In de Architect interieur van maart blikten we al vooruit op wat Dutch design in Milaan zal laten zien, en nu presenteert de redactie van de Architect ook een app voor de iPad, met daarin een hoofdrol voor Dutch design.

Op deze app delen jonge én gerenommeerde  Nederlandse ontwerpers en meubelmerken hun visie op design en interieurontwerp, zoals Maarten Baas, Studio Job, Joep van Lieshout, Ahrend, Zuiver, Montis, Gispen en Lensvelt. De app is een unieke en inspirerende interactieve uitgave met foto’s, filmpjes, geluiden en bewegende beelden. De tweetalige app (Nederlands & Engels) is gratis te downloaden in de Apple store.

 

Bijzondere beleving

De app is in alle opzichten anders dan het blad: de redactie bedacht nieuwe artikelen, aangevuld met audiovisuele elementen, een nieuwe vormgeving, met meer en met bewegend beeld, en een nieuw ritme, met een interactieve navigatie, zodat het ‘lezen’ een hele bijzondere beleving wordt.

Uiteraard is extra informatie op te halen via het internet en de inhoud van de app te delen op social media als Twitter, LinkedIn en Facebook. De redactie is van mening dat een magazine op de iPad pas aantrekkelijk is wanneer de speciale mogelijkheden van het medium zijn benut en de lezer zich kan onderdompelen in het blad.

Visuele ervaring voor visueel ingestelde doelgroep

Het ontwerp van deze app is van Quirina van Hof, vormgever van de Architect. Zij zond dit in voor de iPad Challenge van Sdu Uitgevers, die als doel had de ideeënvorming van apps binnen het bedrijf te stimuleren. Van Hof vindt dat de Architect interieur het ideale tijdschrift is om op de iPad te laten zien: “een app voor de iPad is bij uitstek de manier om een visuele ervaring te bieden aan een visueel ingestelde doelgroep.”

Download nu gratis

de Architect interieur app is vanaf vandaag verkrijgbaar in de iTunes Apple store. Deze eenmalige editie is gratis te downloaden op http://itunes.apple.com/us/app/de-architect-interieur/id427827326?mt=8ls=1

Reageer op dit artikel