nieuws

Sint Jorisveld publieksfavoriet Smaaktest Haarlem

Geen categorie

Het Sint Jorisveld is verkozen als meest prettige woonomgeving in Haarlem. Via de site van Smaaktest Haarlem en een interactieve expositie gaven 1250 mensen hun mening over dertig verschillende woonomgevingen. De openbare ruimte is ontworpen door Pim Vervuren van Elberfeld.

Sint Jorisveld publieksfavoriet Smaaktest Haarlem

 

 

 

Het Sint Jorisveld is een onderdeel van het Ripperda-terrein. De voormalige cavalerie-kazerne ligt in het centrum van Haarlem en wordt op het moment verbouwd tot een woonwijk. Het is een mix van negentieneeuwse gebouwen en bijpassende nieuwbouw.

Vervlogen tijden

Landschaparchitect Pim Vervuren van Elberfeld heeft de inrichting van de openbare ruimte ontworpen. Bezoekers waren zeer te spreken over de statige architectuur en de groene en autovrije ruimte.  Het terrein is autovrij dankzij een parkeergarage onder het Sint Jorisveld, het voormalig exercitieveld. Boven de parkeergarage komt een groot grasveld. De speelplaats wordt aangelegd in de vorm van een stormbaan.

Kritisch

Voor de rest waren de bezoekers behoorlijk kritisch. Vele onvoldoendes werden uitgedeeld. De Smaaktest Haarlem is een initiatief van ABC Architectuur Centrum Haarlem en FARO architecten

Reageer op dit artikel