nieuws

Overheidskantoor in Groningen door UNStudio

Geen categorie

De Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst verhuizen naar een van Europa’s meest duurzame kantoorcomplexen. UNStudio/Ben van Berkel realiseerde samen met consortium DUO² het ontwerp met golvende vormen.

Overheidskantoor in Groningen door UNStudio

Het ontwerp bestaat uit een 92 meter hoog complex met golvende rondingen. Deze asymmetrische, aerodynamische constructie ligt naast het historische Sterrenbos met beschermde diersoortenHet gebouw biedt plaats aan 2500 werkplekken en een ondergrondse parkeergarage voor 1500 fietsen en 675 auto’s. Daarnaast wordt er de komende jaren een grote openbare stadstuin gerealiseerd met daarin een waterparij en een multifunctioneel paviljoen voor commerciële doeleinden.

Het ontwerp, de constructie, financiering, exploitatie en onderhoud van het gebouw is mogelijk gemaakt door een consortium bestaande uit Strukton, Ballast Nedam en John Laing. UNStudio werkte samen met Lodewijk Baljon voor het landschapontwerp en Arup als ingenieur. Samen met Studio Linse werd het interieur ontworpen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels