nieuws

Mecanoo richt openbare ruimte NOMA Manchester in

Geen categorie

Mecanoo architecten heeft de competitie gewonnen voor de inrichting van 1,8 hectare openbare ruimte van NOMA in Manchester. NOMA, een ontwikkelingsproject van The Co-operative Group, is een grootschalige vernieuwing van het 8 hectare grote stadsdeel dat grenst aan het hart van de stad. De multifunctionele wijk zal naast het nieuwe hoofdkantoor van de onderneming plaats bieden aan kantoren, winkels, woningen en recreatie.

Mecanoo richt openbare ruimte NOMA Manchester in

De visie van Mecanoo, geïnspireerd op de industriële wortels van het gebied, was doorslaggevend voor The Co-operative Group en de gemeente Manchester, de uitschrijvers van de Europese aanbesteding.

NOMA krijgt verschillende duurzame en sociale innovaties. De wijk gaat haar eigen energie opwekken door middel van een slim, hernieuwbaar energiesysteem. De transportvoorzieningen worden geïntegreerd in het bestaande openbaar vervoersnetwerk. De totale ontwikkeling van NOMA neemt 10-15 jaar in beslag, de eerst fase wordt eind 2012 afgerond met de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor van The Co-operative Group.

Met het project is een bedrag van 800 miljoen pond gemoeid. 

Reageer op dit artikel