nieuws

Mecanoo gedeeld winnaar cultureel centrum Longgang in Shenzhen

Geen categorie

Mecanoo architecten is tot één van de twee winnaars uitgeroepen van de internationale competitie voor het nieuwe culturele centrum van Longgang, één van de grootste voorsteden van Shenzhen in China. De andere winnaar is het Chinese architectenbureau CCDI.

Mecanoo gedeeld winnaar cultureel centrum Longgang in Shenzhen

 

 

Het ontwerp omvat een kunstcentrum, een wetenschappelijk centrum, een jeugdcentrum en een megaboekwinkel van in totaal 83.500 m² inclusief een ondergrondse parkeergarage van 22.500 m² en de inrichting van een 7 hectare groot openbaar plein.

De jury prees het ontwerp van Mecanoo door de wijze waarop het een relatie aangaat met de omliggende openbare ruimte. Het ontwerp sluit aan bij de ambitie om het enorme, rechthoekige Longcheng plein te transformeren in één van de meest dynamische en bruisende plekken van de stad. Het culturele centrum vormt de schakel tussen het zakendistrict, het Longcheng plein en één van de belangrijkste doorgaande wegen.

Longgang District Government Planning and Land Resources Committee beslist binnenkort welk bureau het plan mag realiseren. De bouw start naar verwachting in 2012. De competitie is uitgeschreven door Shenzhen Vanke Real Estate Development.

 

Reageer op dit artikel