nieuws

Kunstige linoleumvloeren

Geen categorie

Rekensommen maken op een zelfontworpen linoleumvloer, daar maken basisschoolleerlingen kans op als ze meedoen met de For Schools ontwerpwedstrijd van Forbo. Het thema is ‘Omarm de natuur’.

Kunstige linoleumvloeren

 

 

 

 

De winnende school wordt beloond met een gratis uitvoering van het vloerontwerp in schoolruimte naar keuze. De winnaar krijgt daarnaast drie linoleumsneden die gemaakt zijn door gerenommeerde kunstenaars.

Aanmelden

Basisscholen kunnen zich inschrijven via www.forschools.nl. De deelnemers ontvangen dan een pakket met tips voor het ontwerp en een poster van de kunstwerken. De ontwerpen kunnen tot 3 juni 2011 worden ingezonden.

Inspirerend voorbeeld

Niet alleen basisschoolleerlingen zijn creatief met linoleum. Conceptuele ontwerpers Lawrence Weiner (68) en Liam Gillick (45) uit New York exposeren op dit moment in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen. Hun project ‘Een syntaxis van afhankelijkheid’ bestaat uit 1600 m2 vloeroppervlakte. Het werk is een combinatie van brede gekleurde banden en een handvol woorden en zinnen in drie talen.  Wellicht een inspirerend voorbeeld voor de basisschoolleerlingen?

Reageer op dit artikel