nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt multimediale vertelling

Geen categorie

Kossmann.dejong heeft in opdracht van Het Grachtenhuis in Amsterdam een multimediale vertelling ontworpen over de grachtengordel. Het Grachtenhuis is vanaf 15 april voor het publiek toegankelijk.

Kossmann.dejong ontwerpt multimediale vertelling

 

 

 

De door Kossmann.dejong ontworpen multimediale vertelling laat de unieke ontstaansgeschiedenis zien van de Amsterdamse grachtengordel en maakt op bijzondere wijze zichtbaar dat de grachten na 400 jaar nog steeds springlevend zijn.

Het Grachtenhuis is bedoeld als startpunt voor een culturele en geschiedkundige ontdekkingsreis langs de grachtengordel. De bezoeker wordt langs vijf opeenvolgende kamers geleid waar in vogelvlucht de ontwikkeling van de grachtengordel wordt weergegeven.

De vertelling in Het Grachtenhuis is gebaseerd op geschiedkundige feiten, maar wordt verteld met maquettes, animaties, 3D- en wandprojecties en een poppenhuis waar met behulp van een ´Peppers´s Ghost´ techniek de kamers bewoond lijken door echte mensen. Geluid speelt een belangrijke rol bij de beleving van de verhalen. Iedere bezoeker krijgt bij aanvang een hoofdtelefoon.

Vanwege de beperkte capaciteit is het raadzaam om vooraf een entreebewijs aan te schaffen via www.hetgrachtenhuis.nl

Reageer op dit artikel