nieuws

Dwarsdesign: ontwerpers met lef uit China en Nederland

Geen categorie

Als je het over design hebt, lijken Nederland en China elkaars tegenpolen. Ons kleine gidsland versus de economische grootmacht. Maar ook in China wonen en werken eigenzinnige ontwerpers met ideeën en lef. Die komen aan bod in de tentoonsteling dwarsdesign in het Nai in Rotterdam.

Dwarsdesign: ontwerpers met lef uit China en Nederland

Dwarsdesign laat acht eigenzinnig ontwerpers zien, vier uit China en vier uit Nederland. Elke deelnemer presenteert één project waarmee hij of zij stelling inneemt in de ontwerpwereld. De installaties zijn onderdeel van een open landschap, ontworpen door TomDavid Architecten. De opening van de tentoonstelling op 1 juli gaat gepaard met de opening van het vernieuwde NAi na de verbouwing. dwarsdesign is te zien tot 20 november.

Deelnemers uit China

  • Ai Weiwei (architect/kunstenaar) Kunstenaar Ai Weiwei werd op 3 april onverwacht opgepakt door de Chinese regering en verblijft nog steeds in detentie. Een directe medewerker heeft aangegeven dat de installatie van Ai Weiwei voor dwarsdesign vooralsnog niet in gevaar komt.
  • Urbanus (architectenbureau)
  • TO MEET YOU (grafisch ontwerpbureau)
  • Ma Ke (modeontwerper)

Deelnemers uit Nederland

  • Rem Koolhaas/OMA (architectenbureau)
  • Hella Jongerius (productontwerper)
  • Alexander van Slobbe (modeontwerper)
  • Irma Boom (grafisch ontwerper)
Reageer op dit artikel