nieuws

Winnaars bekend Corporatieprijs ‘Nieuw elan‘

Geen categorie

De ontwerpwedstrijd “Nieuw elan voor buurten uit de jaren ’70 en ’80-groot onderhoud als culturele opgave” is gewonnen door Posad, Revier Architectuur en de Schrijnen Groep.

Winnaars bekend Corporatieprijs ‘Nieuw elan‘

 

 

 

 

 

Het winnende voorstel van Posad, Revier Architectuur en de Schrijnen Groep. draagt volgens de jury structurerende ingrepen aan voor het oppakken van de problemen en kansen in de vroege stadsvernieuwingsbuurten. “Met het samenhangende pakket van relatief kleine, maar effectieve ingrepen die het winnende team voorstelt, is niet alleen de woonkwaliteit en de uitstraling van het complex en de openbare ruimte te verbeteren, maar neemt ook de energiebehoefte af. Daarbij hebben de winnaars goed nagedacht over een strategie die de corporatie in staat stelt de investeringen op termijn terug te verdienen. De jury meent dat het winnende voorstel van waarde is voor Leiden, maar zeker ook hanteerbaar is als strategie voor andere locaties waar de kwaliteit van het stadsvernieuwingscomplex in contrast staat met de potentie van de plek.”

De ontwerpwedstrijd is in 2010 in het leven geroepen door het Stimuleringsfonds voor Architectuur en de corporaties Haag Wonen, Com ∙ Wonen, Mitros en Portaal. Met de wedstrijd wilden de initiatiefnemers de opgave in complexen en buurten uit deze periode onder de aandacht brengen van de vakwereld en jonge ontwerpers ervaring op laten doen. Het enthousiasme onder zowel de jonge ontwerpers als de deelnemende corporaties is voor het Stimuleringsfonds voor Architectuur reden de ontwerpwedstrijd een tweede jaar te ondersteunen. Twee nieuwe corporaties hebben zich al aangemeld met een concrete opgave.

De twaalf plannen, die samen een breed scala aan mogelijke ingrepen laten zien, staan op de website van het Stimuleringsfonds voor Architectuur:

Reageer op dit artikel