nieuws

Website Rotterdamse architectuur jaren zeventig

Geen categorie

Alles over de Rotterdamse architectuur in de jaren zeventig, valt vanaf nu te vinden op een website: www.rotterdam70.nl. Dit is het resultaat van een lang onderzoek van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Website Rotterdamse architectuur jaren zeventig

 

 

 

 

In 2009 nam het architectuurcentrum het initiatief om onderzoek te doen naar de architectuur van de jaren zeventig in Rotterdam. Samen met architecten, onderzoekers, vastgoedeigenaren en bewoners is gezocht naar een antwoord op de vraag waar de stad dertig jaar na dato naar toe gaat en voor wie die is. Wat kunnen we leren en doen met de architectuur van de jaren zeventig.

Vernieuwing

In de Rotterdamse Stadsvisie 2030 hecht het stadsbestuur grote waarde aan de architectuur en cultuurhistorie.  Nu de architectuur van de wederopbouwjaren steeds beter wordt gekend en wordt gewaardeerd, lijkt de tijd rijp om na te denken over het erfgoed van de roerige jaren zeventig. Bovendien zijn de gebouwen uit deze periode toe aan technische vernieuwing.

Meer dan alleen onderzoek

R’70 bestaat naast het verrichte onderzoek naar mogelijke benaderingen ook uit een reeks van lezingen, een onderzoeksatelier van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en een interviewserie.

De website is hier te vinden. 

Reageer op dit artikel