nieuws

Voorproefje Amsterdam CS 2020

Geen categorie

De gemeente Amsterdam heeft een website gelanceerd waar bezoekers kunnen reageren op de voorlopige plannen voor het stationsgebied rondom Amsterdam Centraal. De reacties worden aan de gemeenteraad voorgelegd.

Voorproefje Amsterdam CS 2020

 

 

 

Onlangs is het Voorlopig Ontwerp Maaiveld Stationsgebied afgerond. Dit ontwerp beschrijft globaal hoe het Stationsplein en het gedeelte van de Prins Hendrikkade tussen de Singel en de Kamperbrug eruit gaat zien.  Het voorlopige ontwerp is te zien in het stadhuis en op een speciaal opgerichte website.                                                                    

Geen plat kaartje

De website reikt verder dan alleen een kaart van het toekomstige stationsgebied. De website bevat ook een infographic, waarin op een grafische manier de diverse verkeersstromen in het gebied zijn weergegeven. Daarnaast is er een 3D-film, die een impressie geeft van de toekomstige situatie.

Afhankelijk van de voortgang van andere projecten in het gebied kan de uitvoering van het project in 2013 van start gaan. Alle werkzaamheden moeten in 2020 worden afgerond.

Reageer op dit artikel