nieuws

Voorbeeldplannen Empty Nest op YouTube

Geen categorie

Vijf architecten, Bastiaan Jongerius, Rocco Reukema, Ilse Panis , Marie-José van Hekke en Hein-Jan Geerdink ontwikkelden in opdracht van de SEV plannen om woningen van de zogenoemde ‘Empty Nesters’ voor te bereiden op een nieuwe levensfase.

Voorbeeldplannen Empty Nest op YouTube

De ontwerpen van de architecten laten de mogelijkheden zien van verbouwingen die gericht zijn op de toekomst, comfort bieden en verhuizing naar een zorginstelling uitstellen. De doelgroep zijn woningeigenaren 55+ in de overgang naar derde levensfase waarin de kinderen uit huis zijn en men grotendeels stopt met werken.

Verschillende woningtypes

De woningtypes waarvoor de architecten hebben ontworpen zijn: 
– De Verbinding, De Rijp. Klein jaren ’80 rijtjeshuis. Architect Bastiaan Jongerius
– Breda, Prinsenbeek. Naoorlogs ruimer rijtjeshuis. Architect Rocco Reukema
– De Bilt, Bilthoven. Jaren ´60 galerijflat. Architect Ilse Panis
– Didam, Westervoort. Vooroorlogse onder-een kap woning. Architect Marie-José van Hekke
– Peel en Maas, Helden. Jaren ’70 drive-in woning, jaren ’70, architect Hein-Jan Geerdink.

 
Bij plaatsing achter in de tuin van ‘Living + Unit’ kan een droogloop verbinding worden toegevoegd waardoor een patio woning ontstaat.

Projecten op YouTube

De SEV laat als voorbeelden van een aantal projecten een filmpje maken en plaatst dat op de SEV-site en YouTube. Het eerste filmpje over de LIVING+unit van Rocco Reukema is nu bekijken. Binnenkort volgen nog twee filmpjes.

Empty Nest

Plattegrond openbreken bij galerijflat uit jaren ’60 in Bilthoven, gemeente de Bilt. Ontwerp Ilse Panis

De SEV wil projecten uit het programma Proeftuinen Woonservicegebieden stimuleren om over te gaan tot uitvoering. De eerste vijf projecten uit de Proeftuinen die een Empty Nest verbouwing gaan uitvoeren, krijgen een bijdrage van de SEV in de architectenkosten.

Reageer op dit artikel