nieuws

Shortlist V&A museum bekend gemaakt

Geen categorie

De race om wie de uitbreiding van het Victoria & Albert Museum in Londen mag gaan ontwerpen is in volle gang. De jury heeft een shortlist van zeven teams bekendgemaakt.

Shortlist V&A museum bekend gemaakt

 

 

 

 

Het Victoria & Albert Museum wordt uitgebreid met ondergrondse ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen. Deze komen op de plaats waar het getorpedeerde ontwerp van Daniel Libeskind oorspronkelijk was gepland.

 

Bovengronds komt een nieuwe patio die binnen de grenzen van het historische museumgebouw valt. Deze sluit aan op een nieuwe entree die gebruikmaakt van de poort in de bestaande boogwand. Uit meer dan honderd aanmeldingen heeft de jury zeven teams uitgekozen die de opgave verder mogen uitwerken.

Geselecteerde teams

De geselecteerde teams zijn: Heneghan Peng Architects (ontwierpen eerder de voetgangersbrug midden in het Olympisch park voor 2012), Jamie Fobert Architects, Jun Aoki Associates (heeft in Japan veel retail en gebouwen voor de publieke en culturele sector ontworpen) Michael Maltzan Architecture (ontwierp een tijdelijke vestiging voor het Museum of Modern Art in New York), Tony Fretton Architects, Snøhetta and Gareth Hoskins.

Jury

De modellen van de voorstellen zijn tot 3 april te zien in VA’s Sackler Centre. De vijfkoppige jury, bestaat naast museumdirecteur Mark Jones onder andere uit architect David Adjaye.

 

Reageer op dit artikel