nieuws

Rotterdam gaat bouwen voor gezinnen

Geen categorie

Rotterdam legt zich de komende jaren meer toe op het bouwen en opknappen van woningen voor gezinnen, studenten en ouderen. Ook moeten er meer kindvriendelijke wijken komen en betere woonomgevingen voor ouderen. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus begin deze week bekend gemaakt in de Visie op wonen.

Rotterdam gaat bouwen voor gezinnen

 

Rotterdam heeft in de afgelopen jaren veel woningen gebouwd zonder daarbij goed te letten de vraag uit de markt. ‘Er is te veel gefocust op de aantallen, er zijn te veel kleine appartementen gestapeld’, al;dus de wethouder. Hierdoor sluiten veel wijken niet meer aan bij de wensen van de inwoners. Rotterdam wil deze wijken de komende jaren een eigen gezicht en identiteit geven.

  

Nog steeds trekken veel Rotterdammers met een hoog inkomen, maar ook gezinnen en hoger opgeleiden weg uit de stad omdat zij geen geschikte woning kunnen vinden. Het stadsbestuur wil dat deze uitstroom in 2013 met 10 procent is gedaald ten opzichte van 2009.

De gemeente heeft met de woningcorporaties afspraken gemaakt die daarvoor moeten zorgen. Zo bouwt Rotterdam de komende jaren 3.000 eengezinswoningen. Daarnaast renoveren de woningcorporaties 5.000 woningen en krijgen nog eens 3.000 particuliere huizen een opknapbeurt.

Reageer op dit artikel