nieuws

Onderzoek naar succesvolle bouwbedrijven

Geen categorie

Voor bouwbedrijven is het essentieel om te beschikken over een bewuste strategie en deze actief te implementeren. Dat blijkt uit onderzoek door de Rabobank en Bouwend Nederland

Onderzoek naar succesvolle bouwbedrijven

 

 

 

 

Voor het onderzoek zijn meer dan vijfhonderd ondernemers in de bouw ondervraagd. Het blijkt dat succesvolle ondernemingen bepaalde overeenkomsten hebben. Zo hebben ze een relatief jonge directie die vaker een bedrijfseconomische achtergrond als een technische achtergrond heeft. De bedrijven zijn meestal actief in de utiliteitsbouw en verkrijgen hun opdrachten door hun uitgebreide relatienetwerk.

Stappenplan voor succes

Opdrachten worden vaak gegund op basis van betrouwbaarheid en eerdere goede ervaringen. Bedrijven krijgen een goede naam doordat ze in staat zijn om een totaaloplossing te bieden. Succesvolle bedrijven denken mee met de klant en kunnen specialistisch werk verrichten. In de studie staat een zevenstappenplan waarmee om een stevige fundering kan worden gelegd voor een succesvol ondernemerschap en waarmee deze uit kan worden gebouwd tot een volwassen strategie.

Reageer op dit artikel