nieuws

Olivier + partners winnaar Kantoorgebouw Gorinchem Oost

Geen categorie

Olivier + partners architecten uit Werkendam heeft de besloten prijsvraag voor de nieuwbouw van een kantoor op het bedrijventerrein in Gorinchem Oost gewonnen.

Olivier + partners winnaar Kantoorgebouw Gorinchem Oost

 

 

 

Het gebouw komt naast de A15 en krijgt een centrale positie binnen het bedrijventerrein. Deze positie wordt geaccentueerd door de vrije ligging in het nog aan te leggen water. Het gebouw heeft met zijn 1200 m2 een kleinere schaal dan de omliggende bebouwing.

Oliver + Partners ontwerpen kantoorgebouw 

In het ontwerp van Olivier + Partners architecten loopt een driedimensionale loper door tot de kern van het gebouw. Hierdoor wordt het gebouw verbonden met het land. Door een watergordijn dat onder het volume naar beneden valt komt het toekomstige gebouw los van het wateroppervlak.

Oliver + Partners ontwerpen kantoorgebouw 

De klimaatgevel bestaat uit een buitenschil van een dubbellaags efte-folie met luchtkamers die om het eenvoudige volume met afgeronde hoeken zit. Het water van de locatie wordt ingezet voor de klimaatbeheersing van het gebouw.

Naar verwachting is het gebouw in 2013 gereed.

Reageer op dit artikel