nieuws

Nieuwbouwnorm tot woning omgebouwd kantoor vervalt

Geen categorie

In het nieuwe Bouwbesluit vervalt de nieuwbouwnorm voor kantoren die tot woningen worden omgebouwd. Dat zegde minister Donner (Binnenlandse Zaken) dinsdag toe aan de Tweede Kamer.

Nieuwbouwnorm tot woning omgebouwd kantoor vervalt

 

 

 

Hij zag echter weinig brood in een BTW-verlaging van 19 naar 6 procent voor de transformatie van kantoor naar woning, zoals een kamermeerderheid graag wilde. “Het is geen goede zaak om een tweederangs woningbestand met overheidsgeld te financieren”, redeneerde hij. Bovendien heeft de woningmarkt het al zwaar. “De bouw zit daar niet op te wachten. Er ontstaat dan een scheve situatie, die moet je niet willen faciliteren.”

Lees meer op www.cobouw.nl over de versoepeling van het Bouwbesluit kantoren

Reageer op dit artikel