nieuws

Nanne de Ru wint Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten

Geen categorie

Nanne de Ru heeft de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten gewonnen. Het is een aanmoedigingsprijs voor architecten, landschapsarchitecten of stedenbouwers tot 35 jaar. De Ru heeft samen met Charles Bessard Powerhouse Company opgericht.

Nanne de Ru wint Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten

 

 

 

 

De Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten is het jongere broertje van de Rotterdam-Maaskantprijs en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000, een oorkonde en een subsidie voor een publicatie.

Juryrapport

De jury is onder indruk van De Ru’s rijke, evenwichtige en op een brede architectuuropvatting gestoelde ontwerpproductie. “Hij blijkt in staat deze brede vakopvatting te combineren met een expliciete en overtuigende ontwerp- en zeggingskracht op de verschillende deelterreinen waarop hij zich begeeft. De Ru heeft daarin een voor zijn leeftijd onwaarschijnlijke balans gevonden tussen het brede perspectief en de focus.”

 

Villa 1 is een van de eerste gerealiseerde projecten van De Ru.

Nanne de Ru ontving in 2002 zijn ‘Master of Excellence in Architecture’ aan het Berlage Instituut in Rotterdam. Daarvoor werkte hij bij One Architecture en, van 2002 tot 2004, als onderzoeker en ontwerper voor het bureau AMO/OMA van Rem Koolhaas in Rotterdam. In 2005 richtte hij, samen met Charles Bessard  Powerhouse Company op, een ontwerpbureau met vestigingen in Rotterdam en Kopenhagen. Het bureau won in 2008 de AM NAi-prijs, de Dutch Design Award voor Villa 1 en in 2009 de ‘Europe 40 under 40 – Award voor best emerging young architects and designers’.

Prijsuitreiking

Nanne de Ru is de 14e winnaar van de ´Jonge´ Maaskantprijs. Hij ontvangt de prijs op vrijdag 28 oktober 2011 uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van het bestuur van stichting Rotterdam-Maaskant.

Reageer op dit artikel