nieuws

Kossmann.dejong genomineerd voor EMYA

Geen categorie

Het door Kossmann.dejong opnieuw ingerichte Florence Nightingale Museum in Londen is genomineerd voor de prestigieuze European Museum of The Year Award 2011.

Kossmann.dejong genomineerd voor EMYA

 

 

 

 

Ook genomineerd

Ook het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, ingericht door bureau Podium voor educatieve communicatie in Utrecht, is genomineerd en het Victoria and Albert Museum in Londen, waarvan Octatube verantwoordelijk is voor het design & build van het nieuwe glasdak.


Het Watersnoodmuseum, fotograaf Thijs Wolzak


Glasdak Victoria and Albert Museum, fotograaf Thijs Wolzak

Het Florence Nightingale Museum

Kossmann.dejong wilde het verhaal van Nightingale’s leven en werk op een hedendaagse manier over het voetlicht brengen. Centraal in het ontwerp staan drie paviljoentjes, die op een theatrale manier steeds een kenmerkende periode uit haar leven belichten: haar jeugd, de Krimoorlog en haar latere werk en invloed.

Toegankelijk

Met een stethoscoop worden de verhalen en haar uitspraken toegankelijk gemaakt. De stem van Florence – nagebootst door een actrice – zorgt ervoor dat de bezoeker haar heel dicht nadert. Deze paviljoentjes worden omspannen door een doorlopende, superdunne lichtbak met foto’s en filmbeelden van de ontwikkeling van de verpleegkunde vanaf Florence’ tijd tot nu. Dit caleidoscopisch overzicht relateert het verhaal van Florence voortdurend aan de hedendaagse context.

Data

  • opdrachtgever Florence Nightingale Museum, Londen
  • locatie Londen, Verenigd Koninkrijk
  • realisatie 2010
  • oppervlakte 490 m2
  • status permanent
  • prijs Finalist FX International Awards Londen 2010, categorie Museum or Exhibition Space
Reageer op dit artikel