nieuws

Kinderen bouwen droomstad

Geen categorie

Honderden kinderen bouwen op zaterdag 21 mei in Amsterdam een stukje van hun droomstad. Het werk van alle Archikidz van zeven tot en met twaalf jaar vormt samen ‘De gestapelde stad’.

Kinderen bouwen droomstad

 

 

 

 

Ieder kind is wel eens in een stad geweest of heeft een idee hoe het er in een stad uitziet. Ze wonen in een stad, zijn op vakantie geweest naar een stad of hebben een televisieprogramma gezien of een boek gelezen waar een stad in voorkomt. Maar als zij het zelf voor het zeggen hebben, hoe zou hun droomstad er dan uitzien?

 

Maquette

Onder begeleiding van een architect bouwen de kinderen een maquette van hun eigen droomstad. Wat willen zij het liefst in de stad doen en welk gebouw of attractie hoort hierbij? Dit jaar is de stad en zijn omgeving het centrale thema.  

Opgeven

Archikidz vindt plaats op zaterdag 21 mei van 13.00 tot 16.00 uur. De locatie is de voormalige Gashouder van het Westergasfabriek in Amsterdam. Entree voor kinderen en ouders is gratis. Om mee te bouwen, moeten kinderen zich opgeven.

Reageer op dit artikel