nieuws

KCAP opent vestiging in Shanghai

Geen categorie

KCAP heeft een vestiging geopend in Shanghai. Het bureau is al meerdere jaren actief in China en heeft ongeveer tien lopende projecten in het land, plus een aantal projecten die binnenkort worden opgeleverd of, om verschillende redenen, on hold staan.

KCAP opent vestiging in Shanghai

Het gaat om een kleine vestiging, met twee vaste medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de communicatie en het managen van projecten en direct contact kunnen onderhouden met opdrachtgevers. Zij worden wanneer nodig versterkt door medewerkers uit Rotterdam en Zürich. Die werken soms ook tijdelijk op het bureau waar mee samen wordt gewerkt, want dat is dichter bij het betreffende project.

 
South of Olympic Park Beijing

Ook in andere landen

Volgens directeur internationale projecten Markus Appenzeller maakt de verdergaande digitalisering het steeds gemakkelijker om op afstand goed te communiceren. “Met video conferencing kun je tekeningen goed genoeg laten zien voor de dagelijkse communicatie en wanneer onze medewerkers naar het buitenland gaan, hebben ze laptops bij zich met alle benodigde informatie. Dit maakt dat je als bureau steeds flexibeler bent. Wij denken er dan ook over om in meer landen zo te gaan werken als nu in China.”
Keqiao Urban Ballet in Shaoxing

Sneller betalen

In China heeft het een extra voordeel om een kantoor ter plaatse te hebben. Chinese bedrijven mogen niet zomaar betalingen naar het buitenland doen. Voordat ze toestemming hebben en al het papierwerk is geregeld, zijn er vaak al twee maanden voorbij. Dat betekent dat projecten soms al zijn afgerond voordat de eerste aanbetaling binnen is. Dit probleem wordt ondervangen met een eigen kantoor.

Reageer op dit artikel