nieuws

Inschrijving Dutch Design Awards geopend

Geen categorie

De inschrijving voor de Dutch Design Awards 2011 (DDA) is geopend. Tot en met 30 april kunnen ontwerpers zich gratis online aanmelden.

Inschrijving Dutch Design Awards geopend

 

 

 

De focus van de Dutch Design Award ligt dit jaar bij Collecting Stories. DDA vindt een belangrijke ontwikkeling dat design steeds meer een rol speelt bij het oplossen van sociale, maatschappelijke en/of economische problemen. Naast de kwaliteit van het ontwerp wil de jury deze editie meer weten over het verhaal achter het product.

Drie categorieën

In totaal zijn er drie categorieën: communicatie, ruimtelijk en product, diensten & systemen. Binnen iedere categorie zijn drie awards te verdelen. Onder de categorie communicatie zijn dat beste grafisch ontwerp, beste digitale media en beste motion design. Bij producten, diensten en systemen zijn dat beste consumenten product, beste professionele product, beste vrije vormgeving. En onder de categorie ruimtelijk vallen de prijzen voor beste interieur privaat, beste interieur openbaar en beste exterieur.

Prijzen

Maar dat zijn nog niet alle awards die te verdelen zijn. Tijdens de awardshow worden ook de prijs voor Best Future concept, Young Designer Award, Public Award, Beste Opdrachtgever Award en de BNO Piet Zwart Prijs uitgereikt.

Uitreiking

De Awardshow is op 22 oktober in Muziekgebouw Eindhoven. Het werk van de finalisten en winnaars komt op een tentoonstelling dat te bezoeken is tijdens de Dutch Design Week. De ontwerpen worden daarnaast gebundeld in het Dutch Design Jaarboek 2011.

Reageer op dit artikel