nieuws

Gevel absorbeert geluid als spons

Geen categorie

De Nederlandse ontwerpers Arman Kayhan en Jeroen de Vries hebben een gevel ontworpen die geluid absorbeert als een spons. Het ontwerp is een prijsvraaginzending voor Loft Boutique in Lima.

Gevel absorbeert geluid als spons

 

 

 

Het luxe woongebouw zal verrijzen aan de rand van een golfbaan midden in de stad. De setting doet denken aan Central Park in New York, inclusief een drukke weg voor de deur. Daarom hebben de Nederlandse ontwerpers Arman Kayhan en Jeroen de Vries een gevel ontworpen die uit twee lagen bestaat: een stenen gevel en een gazen gevel.

Afwisseling

Op verzoek van de opdrachtgever zijn alle hoofdslaapkamers en woonkamers aan de straatkant geplaatst. De slaapkamers zijn voorzien van een erker om zo de privacy te waarborgen en de woonkamer is uitgerust met een loggia. Loggia’s en slaapkamers wisselen elkaar af in een dambordpatroon.

Tweede gevel

De architecten hebben halverwege de loggia’s en de erkers een tweede gevel van gaas gemaakt. De gaten in de tweede gevel zijn verschoven ten opzichte van de achterliggende gevel. Zonlicht wordt hierdoor gefilterd en het geluid van het verkeer gedempt.  

 

Geluidsstudio

“We gebruiken de theorie achter een geluidstudio”, zegt ontwerper Jeroen de Vries. “Hoe meer vlakken en hoeken het geluid tegenkomt, hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd.”

Het gebouw

Het gebouw omvat 30 appartementen van 200m2. Op de begane grond bevinden zich een Coffee shop en een kantoorruimte. Op het dak is een grote daktuin voorzien, met terras en een zwembad. Alle appartementen bestaan uit vijf eenheden: een verblijf voor een¬ inwonende huishoudster, een gastenverblijf, een hoofdslaapkamer, een woonkamer en een serviceblok met entree, keuken en toilet. Met de vijf eenheden zijn zeven verschillende configuraties gemaakt, die als een 3D tetris puzzel in elkaar passen.

Reageer op dit artikel