nieuws

Geselecteerde consortia ontwerpen goedkopere IJmeerverbinding

Geen categorie

De drie consortia Jacobs/APPM/Posad uit de Verenigde Staten, Movares uit Nederland en Mott MacDonald / MNO Vervat BV uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn de drie partijen die hun visie voor de IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam verder mogen uitwerken. Dit heeft Werkmaatschappij Amsterdam Almere (WAA) maandag bekendgemaakt. Alle plannen zijn één tot drie miljard euro goedkoper dan de geraamde 5,3 miljard euro.

Geselecteerde consortia ontwerpen goedkopere IJmeerverbinding

 

De drie overgebleven plannen gaan allen uit van een metroverbinding. De IJmeerverbinding kan zo worden aangesloten op het bestaande metronetwerk en kan de kortere route over het Markermeer nemen.

Reistijd

De reizigers kunnen met de nieuwe lijn in 25 minuten van Almere Centrum naar Amsterdam Zuid. En reizigers zijn van Bijlmer naar Almere Centrum 18 minuten onderweg.

Aansluiting

De metro-infrastructuur sluit waarschijnlijk net nabij de halte Verrijn Stuartweg/ Diemen Zuid aan op het Amsterdamse metronetwerk. Daarna gaat de IJmeerlijn over de al bestaande infrastructuur naar Amsterdam Bijlmer ArenA.

 

 

 

Reageer op dit artikel