nieuws

BNA Onderzoek richt onderzoeksfonds op

Geen categorie

BNA Onderzoek richt een onderzoeksfonds op om architectuuronderzoek te financieren. De beroepsvereniging wil zo de onafhankelijke positie van onderzoek voor de toekomst veiligstellen.

BNA Onderzoek richt onderzoeksfonds op

 

 

 

Het BNA Onderzoekfonds start met €150.000. Dat geld is ingebracht door de BNA. Dit bedrag moet de komende jaren groeien door bijdragen van particulieren, bedrijven en instellingen naar ten minste €1.000.000. Vanaf dat moment worden de projecten uit de rente gefinancierd. Het fonds is niet afhankelijk van overheidsgeld en is opgezet om vanuit de vakgemeenschap onderzoek te financieren.

Privileges

De donateurs van het BNA Onderzoekfonds krijgen enkele privileges, zoals korting bij aanschaf van de publicaties en voorrang bij bijeenkomsten en presentaties. Daarnaast zullen ze worden vermeld in de publicaties.

Comité van Aanbeveling

Om er voor te zorgen dat iedere euro ten goede komt aan onderzoek is er een Comité van Aanbeveling samengesteld. Deze bestaat uit Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland), Lense Koopmans (voorzitter raad van commissarissen Rabobank Nederland), Karin Laglas (decaan bouwkunde TU Delft), Peter Noordanus (burgemeester Tilburg), Coen Teulings (directeur CPB) en Jan Westra (decaan bouwkunde TU Eindhoven).

Reageer op dit artikel