nieuws

Alle zorg onder een dak in Nijkerk

Geen categorie

Nijkerk is 5000m2 aan gezondheidscentra rijker. In de twee gebouwen, beiden ontworpen door Bureau Bos, neemt een breed scala aan zorginstellingen plaats.

Alle zorg onder een dak in Nijkerk

 

 

 

 

Beide centra zijn verhuurd, aan respectievelijk Stichting OranjeVeste en Stichting Gezondheidscentrum Corlaer. Deze stichtingen verhuren de ruimtes in de centra  aan verschillende zorgaanbieders en (zorg)organisaties. Beide gezondheidscentra zijn ontwikkeld en gerealiseerd door Woningstichting Nijkerk.

Gezondheidscentrum De Nije Veste ligt in het centrum van Nijkerk. Hier vestigen zich onder andere drie huisartsenpraktijken (ca. 600 m2), een grote apotheek (ca. 500 m2), een fysiotherapiepraktijk met 2 oefenzalen (ca. 580 m2) en een breed scala aan therapeuten, maatschappelijk werk en wijkverpleging.

Ook komt er een buitenpolikliniek met diagnostische ruimtes van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Ook zullen elf medische specialismen hier poliklinisch spreekuur houden en kan onder andere röntgen- en echoscopisch onderzoek plaatsvinden.

Het gezondheidscentrum Corlaer is gevestigd in de gelijknamige nieuwbouwwijk. In deze jonge wijk zal  dit gezondheidscentrum ook onderdak bieden aan een Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarnaast vestigen zich hier onder andere  vier huisartsenpraktijken, een apotheek, vier verloskundigen, de zorgwinkel, een consultatiebureau, wijkverpleging, drie psychologen en poli’s van het ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk.

Reageer op dit artikel