nieuws

Zwemparadijs Tropicana gaat verder als concerthal

Geen categorie

Het voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam wordt omgebouwd tot ‘Live Event Center’ (LEC) voor feesten, concerten en congressen. Architect Jeroen Hoorn ontwierp een nieuwe buitenschil van goudgeel metaal voor het gebouw. Volgens de huidige planning zal de opening in september 2011 plaatsvinden.

Zwemparadijs Tropicana gaat verder als concerthal

 

 

LEC moet in Rotterdam het gat gaan vullen dat is ontstaan door het wegvallen van poppodium WATT. De totale kosten van de verbouwingen bedragen circa 14 miljoen euro.

 Tropicana wordt concerthal 

Financiering zo goed als rond

Het plan dateert al van voor de sluiting van Tropicana, in augustus vorig jaar, maar moet de komende maanden uitvoering krijgen. Volgens Frank Blom van LEC is de financiering zo goed als rond en kan de investering binnen vijf jaar worden terugverdiend. Hij rekent erop dat er jaarlijks 400.000 tot 450.000 bezoekers komen. De verbouwing en nieuwe functie van het gebouw leveren naar verwachting 180 arbeidsplaatsen op.

LEC krijgt met een capaciteit van circa 6.000 bezoekers een plaats tussen Ahoy (16.000) en De Doelen (2.000). De concerthal komt in het grote ronde deel, waar eerst het golfslagbad was. Naast een nieuwe buitenschil krijgt het gebouw in het ontwerp van Jeroen Hoorn ook een nieuwe binnenkant, om geluidsoverlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

Bron: NRC

 

Reageer op dit artikel