nieuws

Water bouwput Middelburgs theater in mei weg

Geen categorie

Het water dat ter bescherming va huizen in de omgeving al zes jaar in de bouwput van het Middelburgse theater staat, is in mei weg. Dat heeft directeur Gert van Kralingen van Heijmans Bouw Zeeland (HBZ) maandag gezegd.

Water bouwput Middelburgs theater in mei weg

 

 

 

De bouw van het theater werd in 2005 stilgelegd toen huizen rondom de bouwput verzakten. De bouwput werd vervolgens volgespoten met water om de wanden te steunen. Er ontstond een bestuurlijke crisis, waarna een referendum volgde over een nieuwe locatie van het theater en al die tijd gebeurde er niets met de ‘waterbouwput’.

De voorbereidingen voor het leegpompen van de put zijn begonnen. Als het water is weggepompt, wordt de bouwput volgestort met beton. Wat er precies met de locatie gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel