nieuws

Urban Festival Landscape

Geen categorie

Willem Jan Landman is onlangs afgestudeerd als Master of Architecture aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij ontwierp het Urban Festival Landscape: een permanent festivalterrein in het hart van het Amsterdamse IJ.

Urban Festival Landscape

Festivals zijn de laatste decennia een structurerend element geworden voor grote steden en meestal zijn de festivals een tijdelijke verschijning in de stad. Het afstudeerplan toont een ontwerp voor een permanent festivallandschap in Amsterdam, op de Kop van Java Eiland.

 

Het Urban Festival Landscape is zowel een architectonisch als een landschappelijk ontwerp. Het 30.000 m2 tellende plan bestaat uit twee podia (2250 en 5000 bezoekers), een expositieruimte, een bar, een restaurant, een dansclub (1200 bezoekers) en een Artist in Residence Logies (20 kamers). De schil van rood beton vormt tegelijkertijd een landschap waar buurtbewoners het hele jaar over‐ en omheen kunnen wandelen en ontspannen, voorzien van een groene boulevard, terrassen, sportvelden en een skatebowl.

Bezoekers kunnen gemakkelijk aanmeren, het water vormt een extra tribune en het gebouw biedt een geweldig uitzicht over het IJ en op de skyline van de noord- en zuidoever van de stad.

Willem Jan Landman (1978) is werkzaam als architect bij Architectenbureau Paul de Ruiter in Amsterdam. Hij werkte onder meer mee aan het ontwerp van het Bijlmer Parktheater, duurzaam bedrijfsverzamelgebouw Valscherm en Villa Kogelhof.

Reageer op dit artikel