nieuws

Transformatie Campina Melkfabriek

Geen categorie

In het centrum van Hilversum is begonnen met de transformatie van de Campina Melkfabriek.Het uit 1957 daterende gebouw is vanwege de ‘functionalistische architectuur’ sinds 2005 een gemeentelijk monument. Het wordt in opdracht van corporatie Dudok Wonen omgebouwd tot een wooncomplex waarin ook kantoorruimtes zijn opgenomen.

Transformatie Campina Melkfabriek

 

Bij de verbouwing worden karakteristieke elementen van dit industriële erfgoed behouden, zoals de lange schaaldaken met noklichten, grote open bedrijfshallen, een wandschilderij van Flip Hamers en de originele houten dubbele deuren met een hoog glas-in-lood raam in de voormalige directiekamer.

Ook onderzoekt Dudok Wonen de mogelijkheid om zich te vestigen in de voormalige Melkfabriek. Hiermee kan de uitvoering van de herontwikkeling van de fabriek worden gegarandeerd. Er zijn plannen voor een basisschool en kinderopvang en voor 140 ondergrondse parkeerplaatsen op het terrein van de Melkfabriek met ingang aan de Larenseweg.

De eerste fase van de herontwikkeling bestaat uit de bouw van zeven koopappartementen, de basisschool en kinderopvang, de acht eengezinswoningen en de ondergrondse parkeergarage.

 

Reageer op dit artikel