nieuws

Tien! Lensvelt de Architect interieurprijs 2001-2010

Geen categorie

Concrete is de winnaar van de felbegeerde tiende Lensvelt de Architect interieurprijs Dat maakte de jury gisteravond bekend in Gebouw de Bazel in Amsterdam. Maar wie sleepten er de vorige prijzen in de wacht? En met welk project? Dat is na te lezen in de gelegenheidsuitgave ‘Tien! Lensvelt de Architect interieurprijs 2001-2010’.

Tien! Lensvelt de Architect interieurprijs 2001-2010

 

 

De tiende editie van de LAi krijgt een feestelijk tintje. Daarom ontvangen bezoekers als extra aandenken een fraai overzichtsboekje. In Tien! Lensvelt de Architect interieurprijs 2001-2010 passeren alle winnende bureaus en projecten de revue.

Het overzicht bewijst dat de jury en de winnaars het vak serieus nemen. Want, aldus Harm Tilman in het voorwoord: ‘Omdat de ingezonden interieurprojecten zijn opgeleverd in het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking, krijgen de jury’s de kans de state of the art van de discipline interieurarchitectuur te meten. En daar maken ze steevast gebruik van.’

Harm Tilman, sinds 2004 secretaris van de jury, gunt de lezer een kijkje in de keuken. Hij beschrijft de jurydynamiek van tien jaar zoeken naar het ideale interieur. En hoe ziet het leven na de LAi er uit? Geeft de prestigieuze prijs de carrière van de winnaars extra glans? Marit Overbeek tekende het op uit de monden van drie voormalige winnaars.

Mede-organisator Hans Lensvelt onthult in het boek zijn toekomstplannen voor zijn meubelmerk Lensvelt. GIRA, eveneens partner in de organisatie van de prijs, vertelt over hun ambities voor de versmelting van design en techniek.

Wie de tiende editie van de LAi niet live kon meemaken, hoeft het boek niet te missen. De uitgave Tien! is te bestellen via onze webshop.

 

Reageer op dit artikel