nieuws

Tiddo de Ruiter wint Thonet Mart Stamprijs 2010

Geen categorie

Gisterenavond is tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam de lichte, stapelbare Spanstoel van Tiddo de Ruiter door het publiek gekozen als winnaar van de Thonet Mart Stamprijs 2010.

Tiddo de Ruiter wint Thonet Mart Stamprijs 2010

 

 

 

De Spanstoel bestaat uit twee frames, de zijkanten van de stoel, waar de zitting en rugleuning overheen zijn geschoven. Twee houten spanners worden met hamer op hun plek geklopt. Ze duwen de frames uit elkaar en zetten de rugleuning en de zitting onder spanning.

 Tiddo de Ruiter wint TMS 2010
Foto Get in the Picture

Ook de jury is gecharmeerd van de stoel, “hij is  eenvoudig, zit slim in elkaar en is goed stapelbaar. Wel plaatst de jury een kanttekening bij hetgekozen materiaal. Het textiel gaat weliswaar lang mee, maar heeft een uitstraling die misschien te afstandelijk is voor een interieurobject.

 Publiek stemt op winnaar TMS 2010

Het publiek bepaalde de winnaar van de Thonet Mart Stamprijs 2010. Op de voogrond de Spanstoel van Tiddo de Ruiter. Foto Get in the Picture

Nominaties

Het publiek verkoos na een nek aan nek race en een hertelling de stoel van Tiddo de Ruiter boven de Sledestoel van Dirk van Berkel, Chair Ply X door Marcel Klever en de Kniq door Stan Wagter.

Jury

De jury van de Thonet Mart Stamprijs 2010 wordt gevormd door Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot), Wieki Somers (Studio Wieki Somers), Carlijn Kriekaard (bearandbunny) en Harm Tilman (secretaris van de jury, hoofdredacteur de Architect).

Thonet Mart Stamprijs 2010

De Thonet Mart Stamprijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. De prijs is een initiatief van Thonet en het tijdschrift de Architect en is dit jaar voor de vierde maal uitgeschreven.

Reageer op dit artikel