nieuws

Tentoonstelling ‘Duurzaamheid is ….’

Geen categorie

In het Rijnlands Architectuurcentrum (RAP) is de komende maanden een tentoonstelling van innovatieve ontwerpen en gerealiseerde duurzame projecten in stedebouw, architectuur en design op diverse schaalniveaus te zien. De bekende confectiematen S, M, L, XL en XXL vormen de leidraad.

Tentoonstelling ‘Duurzaamheid is ….’

 

 

In de expositie worden duurzame projecten getoond van een houten fiets, via intelligente energiebesparende huizen en scholen, tot complete transformaties van bestaande gebouwen en eilanden van gerecycled materiaal. De tentoonstelling wil de bezoekers prikkelen en bewust maken van de enorme diversiteit van het onderwerp.

Expositie Duurzaamheid RAP 

Op de tentoonstelling worden ontwerpen getoond van zowel jonge architecten als gevestigde ontwerpers: van Bergen Kolpa Architecten, Syb van Breda Co, Linda Buijsman, Doepel Strijkers Architects, Faro Architecten, Ramon Knoester, Join the Pipe, Arno Scheepens, De Urbanisten, Villanova, Peter Zumthor en 2012 Architecten.

De tentoonstelling/installatie is geïnitieerd en ontworpen door een projectgroep van het RAP (Barbara Smit, Bernard de Mol Moncourt, Bram Sas, Maikel Waterdrinker, Nicolai Waterdrinker en Paulina Buring).

De hele installatie is in zichzelf een duurzame productie, gemaakt van pallets van afvalhout en kan op een eenvoudige manier uit elkaar worden gehaald en elders opnieuw ingericht.

Expositie Duurzaamheid RAP 

De tentoonstelling is op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur vrij toegankelijk en loopt tot 7 maart 2011. Daarrna gaat hij op tournee.

Reageer op dit artikel